TUIA – Coniferul perfect

TUIA – Coniferul perfect

Dacă te-ai hotărât că vrei să ai tuia în gardul viu sau prin grădină trebuie să fii pregătit de plantare. Înainte de a începe plantarea tuia va trebui să alegi cu atenţie specia de tuia, să te gândeşti la adaptabilitatea sa la diferiţi factori de mediu, la rezistenţa în condiţiile meteo din zona ta, dar şi la toleranţa la boli şi dăunători.

Când se plantează tuia?

Primăvara şi toamna poţi planta tuia conform recomandărilor generale. Însă, ai tot anul să plantezi dacă vrei, mai puțin perioadele de îngheţ şi iarnă (cu zăpadă).

La început de toamnă, când ai şi umiditate şi temperatura bună la sol, fără îngheţ, e perioada optimă şi recomandată de plantare pentru speciile de tuia ceva mai sensibile. Rădăcinile se vor fixa mai bine în sol chiar și înainte de venirea primăverii şi arbuştii vor arăta foarte bine. Primăvara și respectiv toamna sunt mai recomandate deoarece solul este mai umed, iar partea de udare este mai puțin necesară.

Asigură-te ca ai plantele de tuia, la dimensiunea dorită. Îți faci tu calculul cât de mari le dorești și cât ești dispus să aștepți pentru rezultatul final. 

Plantele noastre prezintă o creștere rapidă și sunt destinate în special pentru gard viu dar se poate cultiva și solitar.

Pentru plantare avem tuia (altoit), din producție proprie, iar pe bază de comandă se scoate cu balot de pământ pentru o aclimatizare perfectă în grădina dumneavoastră.

Pentru comenzi directe vă rugăm să ne contactați la tel: 0768 877 637

Andrei

Website: