Tratamente de iarnă la pomii fructiferi

Tratamente de iarnă la pomii fructiferi

În perioada de iarna în livezile de pomi fructiferi se efectuează lucrări specifice perioadei de repaus vegetativ cum ar fi: strângerea resturilor vegetale, tratamente fitosanitare sau cu rol de protecție împotriva înghețului, aplicarea îngrășămintelor, defrișarea și completarea golurilor, plantarea și protejarea livezilor de rozătoare.

Prevenția bolilor este esențiala atunci când vorbim despre pomii fructiferi. Daca bolile ataca întreaga recoltă, în general recolta este compromisă, așa că trebuie să iei în considerare aplicarea tratamentelor pentru a evita aceste lucruri.
Tratamentele pomilor fructiferi pentru iarna sunt importante, pentru că aceștia au nevoie de atenție.

Primul tratament pe care trebuie să îl aplici este cu sulfat de cupru, cunoscut si sub numele de piatra vânătă. Înainte de a îl aplica, asigura-te că temperaturile sunt de peste 5 grade Celsius.
Mai departe, este nevoie sa faci o stropire cu ulei horticol, in combinatie cu un insecticid. Este acelasi tratament pe care l-ai facut si in primavara, iar acesta are rolul de a intoxica larvele daunatorilor si de elimina ouale acestora.

Fungicidul trebuie aplicat prima data, pentru ca uleiul horticol o sa formeze un fel de pelicula pe suprafata ramurilor. Daca il aplici la sfarsit, acesta nu va mai fi la fel de eficient.

In luna februarie sau la finalul iernii, se mai face un tratament cu piatra vanata sau zeama bordeleza.
Se recomanda aplicarea alternanta a produselor cu substante active diferite, pentru a evita aparitia rezistentei agentilor patogeni la solutiile aplicate.

Andrei

Website: