MĂR portaltoi – M9 ( 337 ), autonowaka

MĂR portaltoi – M9 ( 337 ), autonowaka

Soiuri de măr, foarte rezistente la boli ( rapăn, făinare), ideale pentru cei care doresc să obțină mere cu un minimum de tratamente.

Cele mai bune soiuri de măr din zona noastră, care se pot cultiva pentru consumul în stare proaspătă, industrializare sau păstrare pentru sezonul rece. 

La noi găsiți pomi fructiferi certificați, ramificați, cu portaltoi-uri diferite. 

MĂR portaltoi – M9 ( 337 ), autonowaka  : Jonathan, Florina, Golden, Golden Raiders, Red Pinova, Golden Delicios, Fuji, Aztec, Fubrax, Fusion, Starkimson, Granny Smith, Carter, Gala, Reniet de Canada, Opal, Danielete, Stori-Ioni-Red…

Se încadrează fără probleme în categoria „alimentelor-medicament”, căci mărul conține multe substanțe benefice pentru sănătate.
În primul rând fibre, dintre care cea mai importantă e pectina, care are rolul de a coborî tensiunea arterială, nivelul de glucoză din sânge și chiar colesterolul rău. Quercitina este un flavonoid pe care merele în conțin din abundență și despre care se știe că joacă un rol important în prevenirea multor tipuri de cancer de colon, de sân, de plămâni etc. Tot această substanță este responsabilă de neutralizarea efectelor radicalilor liberi, care cauzează îmbătrânirea prematură. Mărul conține şi bor, important pentru sănătatea oaselor şi a bunei funcționări a creierului.

Andrei

Website:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *