Pomi fructiferi certificaţi

Pomi fructiferi certificaţi

Paşaportul fitosanitar permite circulaţia pe teritoriul României a anumitor plante şi produse vegetale reglementate de legislaţia fitosanitară în vigoare, armonizată cu prevederile acquis-ului comunitar.

Implementarea paşaportului fitosanitar în România se realizează în teritoriu, de către inspectorii din cadrul Unităţilor Fitosanitare, a căror activitate este coordonată şi monitorizată în permanentă de către Direcţia Fitosanitară din cadrul Ministerului Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale.

Ca să fiţi siguri că nu veţi fi păcăliţi, specialiştii vă recomandă să cumpăraţi puieţi din locuri autorizate. Verificaţi dacă pomii au etichetele emise de o autoritate de stat, cu antent: Inspectoratul pentru Calitatea Seminţelor şi a Materialului Săditor. Pe ea trebuie să existe informaţii despre soi, numărul de producţie şi numărul de certificare.

Dacă aveţi o grădină şi vreţi să o umpleţi de pomi fiţi foarte atenţi de unde cumpăraţi puietul. Altfel, atunci când veţi dori să-i vedeţi cum înfloresc o să priviţi doar o nuia veştejită.

Andrei

Website:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *