Pomi fructiferi ”fără pământ pe rădăcini”

Pomi fructiferi ”fără pământ pe rădăcini”

Plantarea pomilor fructiferi ”fără pământ pe rădăcini” este una din fazele tehnologice, importante pentru dezvoltarea pomilor fructiferi.
O plantare corectă va determina o creștere armonioasă și o producție la nivelul așteptărilor, sau chiar mai mult!

Plantarea pomilor fructiferi se face întotdeauna în perioada de repaos vegetativ, al cărei început este semnalizat de căderea frunzelor, de regula, în luna octombrie. Pornirea în vegetație este semnalizată de umflarea mugurilor și pornirea creșterilor, în a doua lună de primăvară. Aceste două perioade diferă de la specie la specie, iar atunci când plantezi pomii este bine să iei în considerare atât condițiile atmosferice, cât și anotimpul în care se face plantarea.
Cea mai benefica perioadă de plantare pentru majoritatea speciilor de pomi fructiferi este toamna târziu, cu condiția ca temperaturile să nu scadă sub valoarea de 5 grade Celsius.

Plantarea pomilor fructiferi toamna favorizează prinderea rădăcinilor pomilor, care își încep creșterea primăvara sau în zilele mai calde de iarnă, când temperaturile depășesc pragul de îngheț. Astfel, pomii sunt hrăniți încă de la începutul primăverii, iar puieții intră în faza de vegetație cu tot necesarul de nutrienți care îi ajută să se dezvolte.

Plantarea se poate face și iarna, însă doar în acele perioade în care temperaturile se mențin în jurul valorii de 5 grade Celsius și nu există riscul de îngheț la nivelul solului.

Andrei

Website:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *