SOIUL Regina:

Caracteristicile pomului:

Pom de vigoare mijlocie, cu coroana larga, rezistent la ger și seceta, cu productivitate mare.

Caracteristicile fructului: Fructele sunt mari spre foarte mari (8-9 g), sferice cu partea dorsală bombată, de culoare roşu sângeriu, pulpa este pietroasa, suculenta, gust dulce, 

neaderentă la sâmbure. Se recoltează la sfârșitul lunii Iulie.

************************

SOIUL Kordia:

Caracteristicile pomului:  Pom de vigoare mijlocie, cu coroana larga, pletoasa rezistent la ger si seceta,cu productivitate foarte mare.

Caracteristicile fructului: Fructele sunt mari, cordiforme, alungite, de culoare bordo, pulpa este pietroasa, suculenta, gust dulce, neaderenta la sâmbure.

Fructul este foarte mare  9-11 g. Se recoltează în perioada 25 Iunie – 5 Iulie.

**********************************

SOIUL Ferovia:

Caracteristici: -este un soi de cireș, cu productivitate mare, aducând beneficii economice

Fructele sale conțin o serie de vitamine și minerale, benefice sănătății omului. Se poate planta în majoritatea tipurilor de sol, fiind rezistent la îngheț, boli și dăunători

Este un soi de vigoare mare, productivitate medie, pulpa sa este roşie, mai intens colorată lângă sâmbure, consistentă, zemoasă, aderentă la sâmbure, cu bune caracteristici gustative. Fructele sunt mari (8,5-9g), cordiforme, de culoare roşu aprins.

***********************************

SOIUL Carmen:

Pomul este de vigoare mică/medie,  cu un coronament frumos, are productivitate mare, perioada de coacere este luna iunie. Fructele sunt de culoare roşu aprins, în formă de rinichi, pulpa este pietroasă, foarte zemoasă, cu un gust formidabil, armonios. Fructele  uriaşe, pot ajunge chiar la diametrul de 33 mm. 

***********************************

SOIUL Sunbrust:

Fructele sunt mari (7-8 g), sferice. Pielita este roșie ușor închisă. Pulpa este dulce, pietroasă, neaderentă la sâmbure.
Se pot consuma în stare proaspătă sau prelucrate.

Recoltare: Se recoltează la mijlocul spre sfârșitul lunii iulie.

Polenizatori: Este un soi autofertil. 

 

*********************************

 

SOIUL Oktavia

  • fruct mediu spre mare.
  • Recoltare – Sfârșit de sezon;