Pentru o recoltă frumoasă

Pentru o recoltă frumoasă

Pentru o recoltă frumoasă, în această perioadă sunt necesare câteva intervenții (dintre care unele regulate) asupra pomilor fructiferi care pot face diferența dintre o recoltă bogată și una moderată sau chiar slabă.

  • Pomii fructiferi trebuie udați în această perioadă, pentru a ajuta creșterea fructelor și a crea un impuls vegetativ, necesar pentru a susține creșterea și rezistența pomului în iarna următoare. Majoritatea pomilor trebuie udați progresiv (tot mai mult – nu neapărat mai des –, cu cât se apropie mai mult fructele de coacere). Spre exemplu, un măr de vară sau un măr de unt va primi mai multă apă în luna iunie decât un prun de toamnă.
  • Udarea pomilor ar trebui să aibă loc de minim două ori pe săptămână. În caz de secetă, udările pot fi mai dese, dar fără exces. Nu vă bazați pe ploile din această perioadă pentru că sunt superficiale și apa nu ajunge suficient de profund în sol pentru a ajuta efectiv pomii.
  • Verificați regulat dacă pomii dumneavoastră sunt sănătoși. Căutați orice semn de boală pe frunze, pe fructele tinere și pe ramurile de creștere. Orice boală trebuie tratată cât mai repede cu putință, pentru a-i diminua efectele.

Vă doresc recolte reușite!

Andrei

Website:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *