Munca să vă fie încununată de succes!

Munca să vă fie încununată de succes!

Plantarea pomilor fructiferi nu este o treabă uşoară. Pentru ca munca să vă fie încununată de succes, trebuie să se ţină cont de un set de reguli, indiferent de ce alegem să plantăm.

Este foarte important ca pomii să se planteze la adâncimea pe care au avut-o în pepinieră. În cazul pomilor altoiţi pe portaltoi vegetativi, punctul de altoire nu trebuie să vină în contact cu solul, deoarece poate să apară pericolul emiterii de rădăcini din altoi şi trecerea pe rădăcini proprii, crescând mult mai viguroşi şi, obţinându-se o plantaţie neuniformă din punct de vedere al vigorii.   După acoperirea rădăcinilor cu pământ, acesta se tasează de două ori: prima dată după ce se acoperă toate rădăcinile cu un strat de sol gros de 3-4 cm, iar a doua oară, după ce se umple complet groapa. În urma tasării pământului, coletul pomului va trebui să se afle la nivelul solului. La plantarea de toamnă, în jurul pomului se face un muşuroi, înalt de 20-30 cm şi larg la bază de 50-60 cm. Acest muşuroi menţine umezeala în zona sistemului radicular şi îl apără de ger. Dacă toamna este secetoasă, pomii plantaţi trebuie udaţi.  

În cazul celor mai multe soiuri de pomi fructiferi, cele mai bune rezultate apar atunci când sunt plantate toamna, în zone în care acest anotimp durează mult, iar iernile nu sunt foarte aspre, pentru că astfel, rădăcinile  se fixează mai bine în pământ.

Andrei

Website:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *