Mocirlirea

Mocirlirea

Mocirlirea și adaugarea de îngrășământ este obligatorie, la plantarea pomilor de primavara!

Se spune că șansele unei plantări reușite a pomilor fructiferi sunt mai mari toamna însă plantările de primăvară nu ar trebui ignorate deoarece dacă sunt făcute cum trebuie șansele ca puietul să nu se prindă sunt foarte mici. În ambele anotimpuri regulile de plantare sunt cam aceleași.

Pentru a ridica rata de prindere a plantelor indiferent de natura lor, pomi fructiferi, arbusti, arbori…etc, operația de mocirlire este cea mai simpla și potrivită metodă pentru o prindere cât mai ridicată a plantelor în cauză.
Compoziția mocirlei:
– parți egale de: apă, sol mărunțit (recomandat de la fața locului unde are loc plantarea) și bălegar proaspăt de bovine;

Cele trei elemente se amestecă până când se obține o compoziție omogenă asemenea smântânei. Important este ca atunci când rădăcinile plantei sunt afundate în mocirlă, acestea să rămână cu un strat cât mai consistent de mocirlă pe toată suprafața lor.

Pomii fructiferi se plantează primavara atunci când a trecut pericolul de îngheț și când este o temperatură de aproximativ 5-10 grade în sol.

Andrei

Website:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *