Mai avem o lună

Mai avem o lună

Mai avem aproximativ o lună de zile până se pot începe plantările pomilor fructiferi. Binențeles că totul depinde de ”mama natură”, sau Cel de Sus pentru acest termen! 

Pomii fructiferi plantați în gradina casei tale nu doar că îți vor aduce în fiecare an poame suculente pe care să le împarți cu familia, ci îți vor da și o satisfacție sufletească pe măsură ce vor crește din ce în ce mai mult de-a lungul anilor.
Succesul plantației pomicole pornește de la perioada plantării. Se recomandă plantările de toamnă și se spune că perioada optimă pentru a sădi pomii este cea din lunile octombrie și noimebrie, cât temperaturile nu coboară sub 5 grade Celsius.
De ce este recomandată plantarea pomilor toamna? Din mai multe motive. Unul dintre aceste motive este că materialul de plantat, pomii vin sănătoși cu rezervă de hrană și există posibilitatea ca peste iarnă să regenereze rădăcinile, să se ancoreze în sol. Pomul plantat toamna este mult mai avantajat decât cel semănat primăvara. În aceeași ordine de idei, pomul pe care îl plantăm primăvara s-ar putea să fi stat toată iarna în depozit, undeva, și să nu fie ținut cu rădăcinile îngropate așa cum ar trebui, cu nisip, în condiții cu umiditate și fără să fie atacat de vreun ger.
Nu uitați că în solurile sărace trebuie să aducem un aport de materie organică: mraniță, gunoi de grajd fermentat, un pământ mai fertil ca să îmbogățim zona de plantare.

Andrei

Website:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *