În plantaţiile de pomi sunt necesare multiple lucrări în această perioadă, specialiştii recomandând efectuarea următoarelor lucrări:
– Se execută tratamentele fitosanitare la avertizare, pentru combaterea gargăriţei florilor de măr, aphidelor, acarienilor, rapănului, făinării, focului bacterian, păduchilor ţestoşi etc.;
– O atenţie deosebită se va acorda stropirilor de primăvară cu soluţiile clasice: zeama boerdeleză, zeama sulfocalcică, precum şi uleiuri;
– Se finalizează plantările de pomi, arbuşti fructiferi şi parţial căpşuni şi se completează golurile din plantaţii;
– Se încheie tăierile de fructificare la speciile pomicole;
– După trecerea îngheţurilor şi a temperaturilor scăzute acolo unde s-au efectuat tăierile la cais şi piersic, cu lăsarea de ramuri rezervă, se fac corecturile necesare, ocazie cu care se lasă încărcătura normală de formaţiuni fructifere pe pom;
– Tăierile anuale la piersic sunt obligatorii având în vedere că fructifică mai ales pe ramuri mixte şi lungi în vârstă de 1 an;
– Tăierile de regenerare se aplică pomilor din plantaţiile îmbătrânite. Acestea se execută în vederea refacerii coroanelor, de a stimula pornirea de noi creşteri şi garnisirea acestora cu formaţiuni noi de rod;
– Se finalizează lucrarea solului prin executarea arăturii, discuirii între rânduri, peste tot sau în benzi alternative.

 Sărbători Fericite şi clipe minunate alături de cei dragi tuturor clienţilor şi colaboratorilor ce împărtăşesc în aceste zile bucuria Sărbătorilor Pascale!                                  Familia Cristea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explore More

Iarna în livadă

Îngrijirea pomilor fructiferi înseamnă în primul rând atenție, corelată cu o bună sincronizare cu necesitățile fiecărui pom. Respectarea unor reguli simple îți va aduce două beneficii: mai puțină muncă și

Buletin de avertizare

Condițiile climatice din ultima perioadă au fost favorabile pentru apariția și dezvoltarea dăunătorului Anthonomus pomorum (Gărgărița florilor) care poate cauza pierderi importante la culturile de măr și păr.

Cercetătorii spun:

”Un studiu al cercetătorilor de la Universitatea Oxford arată că efectul consumului de fructe proaspete poate fi asemănător cu cel obţinut în urma administrării de statine şi prezintă o diminuare