Chiparos Leyland

Chiparos Leyland

Este una dintre cele mai utilizate plante decorative din grădinile lumii pentru forma sa unică, piramidală, dar si pentru funcțiile multiple pe care le are: oferă umbră și intimitate în egală măsură.

De altfel, tuia este adesea folosită pentru a crea un gard viu, un paravan în gradină, sau la fel de bine poate delimita diferite sectoare ale grădinii, precum un spațiu rezervat florilor de un altul în care creșteți legume.

O plantă rezistentă, care se pliază pe orice climat și care necesită minimă îngrijire, tuia este o opțiunea perfectă pentru gradina ta. Este populară datorită culorii verzi de smarald (de unde i se trage și numele) pe care și-o menține tot timpul anului.

Singurul lucru pe care trebuie să îl faceți după ce ați plantat-o este să o tundeți, în special în partea superioară, pentru a-i menține forma distinctă, la începutul sezonului cald.

Tuia este o plantă rezistentă la secetă după ce prinde rădăcini și trece de prima fază de dezvoltare. Dar, imediat după ce este plantată, are nevoie de apă în mod curent și este recomandat să o udați în fiecare zi, iar după câteva săptămâni la fiecare trei zile. Pentru a vă asigura că plantele vor forma un gard viu și vor crea acel spațiu de intimitate, arbuștii de tuia nu ar trebui plantați la distanță mai mare de un metru unul de altul, distanța ideală pentru gard este de 50 cm. Pentru o dezvoltare rapidă și aspectuoasă a plantelor, este necesar și recomandat să li se administreze de două ori pe an un amestec de complex și azot în proporție de 1:1 (în lunile martie și iunie).

Chiparos Leyland (tuia) pentru gard viu (altoit) se scoate cu balot de pământ învelit într-o o pânză specială care poate fi transportat și plantat direct în locul ales de dumneavoastră!

Preluăm comenzi la telefon: 0768 877 637!

 

Andrei

Website: