Tăierea pomilor pentru menținerea coroanei și pentru o fructificare bogată este obligatorie la început de primăvară, după ce trece pericolul de îngheț. Caisul, părul, piersicul sau prunul sunt pomi sensibili la frig, de aceea trebuie tăiați când temperaturile nocturne trec de 2-3 grade C. Tăierile de întreținere ajută pomul să își mențină coroana echilibrată și ramurile sănătoase. La început de primavară, trebuie tăiate toate uscăturile și ramurile care au degerat peste iarnă, deoarece ele vor deveni focare de infecție și locul preferat al ciupercilor și insectelor dăunătoare. De asemenea, trebuie înlăturate de la bază și crenguțele tinere și firave care cresc spre interiorul coroanei, pentru că, din cauza lor, nu vor mai pătrunde bine soarele și lumina, iar fructele nu se vor mai coace uniform. Acolo unde ramurile se intersectează, trebuie tăiată creanga cea mai strâmbă, cea mai firavă sau cea care crește spre interior. Dacă pomul tău este mai în vârstă și are nevoie de întinerire, taie ramurile foarte bătrâne, pline de noduri și clei și lasă-le pe cele mai tinere să se dezvolte.

Ține cont de aceste sfaturi și dacă o faci cu pasiune, vei avea o livada de vis!

Spor la lucrări și o primăvară cu soare tuturor domnișoarelor și doamnelor!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Explore More

Plantarea pomilor fructiferi

S-au scuturat frunzele pomilor și puieților fructiferi, este deci momentul să purcedem la înființarea noilor plantații căci intrând în repausul vegetativ hibernal plantele pomicole vor suporta foarte bine transplantarea și,

Temperaturile minime de rezistență la ger a pomilor fructiferi

Rezistența pomilor fructiferi la anumiți factori de mediu trebuie avută în vedere înainte de a investi într-o livadă, indiferent de mărimea ei. Greșelile pe care le poți face cu privire

Superintensiv

După cum se ştie, portaltoii determină dimensiunile tulpinilor, coletului, trunchiului, coroanei şi rădăcinii, precum şi sistemul de ramificaţie, capacitatea de rodire şi momentul intrării pe rod, rezistenţa la boli şi