Bun venit!

Bun venit!

Povestea noastră a început în urmă cu mai bine de 15 ani, când am acceptat o nouă provocare, ca și muncitori în Italia, la una din cele mai mari pepiniere din Europa. Odată cu trecerea timpului, am căpătat experiența și curajul necesare pentru a pune pe picioare o pepinieră și la noi acasă. Am început din 2013 să testăm în zona noastră, cele mai bune soiuri de pomi fructiferi, iar din 2015 suntem autorizați  să producem și comercializăm o gamă largă de soiuri de pomi fructiferi certificați, ramificați, cu portaltoi-uri diferite. 

Măr portaltoi: – M9 ( 337 ), autonowaka 

Păr portaltoi: – gutui, Adams, BA 29, franco

Prun portaltoi: – Adora, Mirobolan, Mariana 

Cireş portaltoi: Mahaleb şi Gisela

Cais, Piersic, Vişin, Gutui

PREȚ – 8 lei!

Un portaltoi este procesul prin care un pom fructifer este crescut pe o rădăcină de pom sălbatic, produsă și certificată de un centru de cercetare, care garantează o producție mult mai intensă față de un pom fructifer crescut din semințe!

Un portaltoi pentru un pom fructifer este buturuga unei specii înrudite, care are deja un sistem radicular bine definit și la care un altoi de pom fructifer separat este unit prin altoire.

Pentru ca altoirea sa fie un succes, portaltoiul și altoiul trebuie să se potrivească unul cu celalalt. Acesta este motivul pentru care sunt folosite anumite plante cu rol de portaltoi. Portaltoiul ales influențează puterea de creștere a viitorului pom fructifer precum și rezistența față de boli, adaptarea la condițiile de secetă sau ger, sau adaptarea pomului fructifer la diferitele tipuri de sol. Pomul fructifer rezultat va moșteni caracteristicile dorite prin alegerea potrivită a portaltoiului.

Andrei

Website:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *