Atenție! Gropile…

Atenție! Gropile…

Am mai scris pe site-ul nostru despre cum și când trebuie săpate gropile destinate plantării pomilor fructiferi. Chiar dacă nu vi se par importante, aceste pregătiri a terenului necesită puțină atenție dacă ne dorim ca roadele să fie pe măsura așteptărilor.

Toate etapele de plantare sunt importante și este bine să le luați ca atare. De la săpatul gropilor, la plantat și tăieri, trebuie să fiți atenți la detalii, dacă vă doriți pomi fructiferi roditori.

Săpați din timp gropile – asigură sterilizarea locului în care vom planta pomii fructiferi.

Săpați gropi „sănătoase” – pomul fructifer are nevoie de spațiu pentru a-și dezvolta rădăcinile.

Fasonarea rădăcinilor – Scurtați rădăcinile sănătoase, în cazul în care sunt prea lungi, și eliminați părțile rupte sau uscate.

Alegeți adâncimea optimă de plantare – Dacă plantăm foarte aproape de suprafață, există riscul ca pomii să se usuce, în timp ce plantarea prea adâncă duce la o creștere cu încetinitorul.

Folosiți DOAR îngrășământ natural – Nu recomandăm îngrășământul care conține azot, întrucât acesta provoacă răni rădăcinilor.

Plantați și udați – turnați 1-2 găleți de apă la fiecare groapă. După ce apa s-a infiltrat în sol, faceți un mușuroi de pământ de aproximativ 30 centimetri, ca măsură de protecție la temperaturile scăzute.

Achiziționați pomi din surse autorizate – Este foarte important să țineți cont de acest sfat pentru a nu pierde un an pentru ca după maxim 3 ani de la plantare să puteți obține o producție bogată de fructe.

 

Andrei

Website: