Altoirea

Altoirea

Altoirea este un proces care presupune îmbinarea țesuturilor vegetale ale unui portaltoi (care conține partea cu rădăcină a unei specii rezistente de pom) cu altoiul (care este o ramura sau un mugure dintr-o specie superioara din punct de vedere calitativ portaltoiului).

Orice pom fructifer se poate altoi într-un mod eficient, cu șanse de prindere de peste 90%, în doua perioade ale anului. Aceste perioade prielnice sunt primăvara, intre 15 martie și 15 mai și vara-toamna, intre 15 iulie și 15 septembrie.

Altoind pomii fructiferi in aceste 2 perioade ale anului, va veti asigura ca prinderea va avea un procent mai ridicat, iar sansele ca pomii altoiti sa fie afectati vor scadea semnificativ.

Vei avea nevoie de câteva unelte care îți vor fi de folos în altoirea pomilor, cum ar fi: foarfeca horticola, foarfeca pentru ramuri groase, un fierăstrău horticol și un briceag de altoit universal. Aceste unelte pot fi găsite în orice magazin specializat sau le poți cere de la un vecin pasionat de grădinărit.

Andrei

Website:

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *